tévhit a hajbeültetésről - borítókép - férfi mosolyog

6 tévhit a hajbeültetésről

A hajbeültetést rengeteg tévhit lengi körül. Ezekből gyűjtöttünk össze párat és röviden választ adunk rájuk. 

1. tévhit a hajbeültetésről

A hajbeültetéssel "parókahatást" érünk el

Sokan ódzkodnak a hajbeültetéstől, mivel attól félnek, hogy a beültetett haj természetellenesen fog kinézni, illetve kínos lenne, ha egyik pillanatról a másikra “kihajasodna” a kopasz fejbőrünk. 

Szerencsére mindkét félelem alaptalan. A hajbeültetés az elmúlt évtizedekben egy roppant esztétikus és stabil eredményt nyújtó rutinműtétté vált. Mind a hajsűrűség, mind annak kialakítása, formája a természetes, eredeti hajunkat fogja felidézni. 

A hirtelen hajasodás miatti magyarázkodásra sem fog sor kerülni, hiszen a hajbeültetés során graftok (hajhagymákat tartalmazó szövettokok) kerülnek átültetésre, így a hajunk a graftok beépülését követően kezd el növekedni természetes ütemben.

férfi hajbeültetés előtte-utána

2. tévhit a hajbeültetésről

A beültetett haj kihullik

Nem igaz, ebben rejlik a hajbeültetés varázsa. Szerencsére a hajhullást okozó DHT hormon csak bizonyos hajszálakra van hatással (ez az oka, hogy még a legkopaszabb embereknek is marad egy kis haja patkóformában a tarkón). A hajbeültetéshez viszont azokat a hajszálakat használják, amik nincsenek kitéve ennek a hormonnak, amik nem rendelkeznek az un. DHT receptorral. Ennek köszönhető, hogy az átültetett hajszálak tartósan, életünk végéig megmaradnak. 

A megfelelő szakértelemmel és megfelelő technológiával végzett hajbeültetés során az átültetett hajszálak 95-98%-a sikeresen beépül a fejbőrbe.

3. tévhit a hajbeültetésről

A hajbeültetés után megáll a hajhullás

Minden férfinak, akit érint a kopaszodás, bizonyos mértékben hullik ki a haja. Van akinek szinte teljesen kihullik még a harmincas évei során, míg másoknak még idősebb korban is csak enyhe kopás látszik. 

A hajbeültetés során gyakori tévhit, hogy a hajbeültetés után a később kihulló hajszálak is megmaradnak. Ez azonban sajnos nem igaz. A hajbeültetés során beépült hajszálak tartósan megmaradnak, de amit eredetileg elvesztettünk volna, az kihullik. 

Szerencsére ma már elérhető a DHT hormon blokkolásában segítő mezoterápiás kezelés, ez pont erre hivatott megoldást adni. Ez a mezoterápiás kezelés ugyanis pont abban segít, hogy a DHT hatását megállítsa, így ha ezt a terápiát alkalmazzuk, akkor megállítjuk a hajhullást. 

Azon pácienseink körében, akiknél a hajhullás nem vette fel végső formáját (tehát nem hullott még ki minden hajszáluk, ami érzékeny a DHT-ra), igen népszerű, hogy a hajbeültetéssel visszasűrítik a megritkult hajukat, majd a még nem elvesztett hajukat DHT blokkoló mezoterápiás kezeléssel megóvják a kihullástól.

A hajhullást megállító DHT blokkoló kezelést háromhavonta érdemes elvégeztetni, mivel enny idő, amíg kiürül a szervezetből a blokkoló anyag. 

hajbeültető orvos, Dr. Szodorai Ildikó

4. tévhit a hajbeültetésről

A FUE2 Safe System jobb, mint a FUE technológia

Ezt a témát egy korábbi cikkben részletesebben érintettük. Röviden összefoglalva nem jobb. A FUE technológia mindenhol ugyanazt jelenti. Ugyan léteznek eltérő kialakítású eszközök és körkések, de ezek általában bizonyos egyéni igényekre, fejbőrökre vannak kialakíva. 

Természetesen igen nagy minőségi szórás lehet bizonyos hajbeültető gépek és körkések között, de a minőségi és technológiai lépcsőfokok nem a különböző “FUE” megnevezések alapján vannak megkülönböztetve. Ahogy a futócipőkből is az adott lábformára kell megtalálni azt a cipőt, ami tökéletesen megfelel, úgy a páciensek egyéni adottságai határozzák meg, hogy milyen típusú géppel és körkéssel lehet tökéletes eredményt elérni. Ez az oka, hogy például az Art ‘N Hair hajklinikán is csak a konzultációt követően tudjuk megállapítani, hogy melyik eljárás a legjobb az adott páciens számára.

Néhány klinika hirdeti a különböző fantázianevekkel ellátott FUE beavatkozásokat, ezek azonban többnyire inkább marketing céllal születtek és kevésbé szakmai jellegű elnevezések.

5. tévhit a hajbeültetésről

A hajbeültetéshez a teljes hajat le kell borotválni

Ez a tévhit részben kapcsolódik az előző ponthoz. Korábban valóban “kötelező” volt leborotválni a hajunkat a hajbeültetéshez, azonban ma már vannak olyan kialakítású eszközök, amikkel megoldható a borotválás nélküli hajbeültetés is. 

Ez a beavatkozás némileg költségesebb és lassabb is, ugyanakkor sok páciens nem engedheti meg magának a haj leborotválását: gondoljunk például a nőkre, vagy a színészekre. 

Ez a tévhit azért ilyen erős még ma is, hiszen manapság is általános, hogy a hajunkat leborotváljuk hajbeültetés előtt, mert a hajbeültetésre jelentkezők nagyobb része eredetileg is borotválja, rövidre nyírja haját, továbbá sok klinika nem rendelkezik olyan eszközzel, amivel ez megvalósítható, illetve a beavatkozást végző orvostól is speciális tapasztalatot kíván ez a beavatkozási mód. 

Tehát a hajbeültetés során nem szükséges leborotválni a teljes hajunkat, de az igaz, hogy sok klinika csak így vállalja a beavatkozást.

női hajbeültetés

6. tévhit a hajbeültetésről

Látható nyomot hagy a hajbeültetés

Gyakori tévhit, hogy a hajbeültetéssel annyi hajat ültetnek át a donorterületről (tarkótájék), hogy az látványos lesz, illetve a sűrített részen is látszik a mesterséges hatás.

Szerencsére alaptalan a félelem, hiszen a sűrített területen homogén, természetes hatást fog nyújtani a haj, a donorterületről pedig csak annyi hajszál kerül kiemelésre, ami ott még nem okoz vizuális ritkulást. 

Amennyiben a páciens nem rendelkezik a donorterületen megfelelő mértékű hajmennyiséggel (ez viszonylag ritka), ennek ellenére mégis szeretne hajbeültetést, akkor akár mikropigmentációs eljárással (orvosi hajtetoválás) a fejbőr területére a hajszínnel azonos színű apró pöttyöket lehet tetoválni, ami így jóval sűrűbb hatást fog kelteni.

További kérdésed van a hajbeültetéssel kapcsolatban? Vedd fel velünk a kapcsolatot és örömmel válaszolunk rá!

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.

Ne másold, köszi! :)