hajbeültetés testszőrből

Hajbeültetés testszőrből? Lehetséges?

Azt tudtad, hogy elméletileg megvalósítható lenne a testszőr beültetése a hajas fejbőrre? Igen, a hajbeültetés testszőrből elméletileg megoldható, de a gyakorlat mást mutat. Tapasztalataink szerint az európai férfiaknál sajnos ritkán járható út a testszőrös beültetés.

Egyáltalán mikor és kinek jut eszébe a hajbeültetés testszőrből?​

A testszőrünk hajként való felhasználása nem egy elképzelhetetlen dolog. Azoknál vetődik fel ez a kérdés leggyakrabban, akiknek túl kiterjedt a hajhiánya és a donorterület nem tartalmaz elég átültethető hajszálat. 

Ez ugyan nem túl gyakori, de előfordul. Egy átlagos férfinak 12.000 átültethető hajszála van (tehát ennyit lehet úgy átültetni, hogy a donorterületen még megfelelő fedés marad), viszont 7.500-8.000 hajszál átültetésével már igen kiterjedt kopaszság is jól fedhető. 

Viszont azok, akik nem rendelkeznek ezzel az adottsággal, de szeretnék a hiányzó szőrszálakat pótolni. Ilyenkor merül fel a testszőr alkalmazása. Ez lehet testszőr, de akár lábszőr is.

Mi a probléma a testszőr felhasználásával?

Elméletileg tehát megvalósítható a hajbeültetés testszőrből, de sajnos a hajszálaknak és a szőrszálaknak nem egészen egyforma a jellege. A testszőr jóval mélyebben gyökeredzik, mint a hajszálaink, ezáltal a hajszálak kivételére tervezett eszközzel nehezen elérhető. 

A másik probléma, a körülötte lévő szövet sem olyan stabil, egyszerűen kezelhető, mint a fejbőr területe, mely szintén megnehezítené a kivételt. Továbbá amíg a koponya miatti feszesség ad egy megfelelő felületet a hajhagymák kinyerésére, addig a mellkas, vagy comb, lábszár puhasága ezt megnehezíti. 

Ezen túl a testi szőrszálak meglehetősen könnyen szakadnak, mállanak, roncsolódnak a hajszálakhoz képest. Volt pár próbálkozás erre, de sajnos igen rossz eredményt mutat ennek alkalmazása. 

Valahol mégis alkalmazzák ezt a megoldást

Igen, Indiában, Pakisztánban, Törökországban van pár orvos, aki mégis bevállalja ezt a fajta beültetést. Fontos tudni, hogy ők is olyan pácienseknél tudják ezeket sikerrel alkalmazni, akik megfelelő adottságokkal rendelkeznek. 

A keleti, déli férfiak haja és testszőre meglehetősen eltér az átlagos európai szőrzettől. A bőrük általában keményebb, kötöttebb, szőrzetük pedig erősebb. Ez lehetővé teszi a szőrszálak hatékony kinyerését. Mivel a szőrzetük erősebb és vastagabb, ezért a hajas területre ültetve sem lesz állagbeli, színbeli különbség.

Mi a különbség a világos-sötét hajtípusok között?

Ha például egy átlagos, sötét és dús hajú, közel-keleti, vagy egy világosabb hajú skandináv férfit veszünk alapul, akkor igen eltérő hajtípusokkal találjuk szemben magunkat. Az egy dolog, hogy a világos hajszálak jellemzően egyenesen nőnek, a feketék inkább göndörek. De világosabb hajjal rendelkezők haja általában ritkább és vékonyabb. 

Sajnos a világos haj kevésbé fed jól, szemben a fekete és vastag hajszálakkal (amik ráadásul még sűrűbben is nőnek).  

Ez az oka, hogy egy sötétbarna, fekete hajú férfinak már kevesebb hajszál is megfelelő fedést nyújt, mint egy szőke hajjal rendelkező férfi esetében.

Mégis van megoldás számunkra is

A testszőr átültetés alapvetően nem az önálló hajpótlást, sokkal inkább a hajátültetés utáni további sűrítést célozná meg. Így önmagában tehát nem igazán használható megfelelően. De sűrítésre léteznek más és hatékonyabb eszközök is a testszőr használata helyett.

Mezoterápia

A mezoterápia használata során egy egyedileg összeállított vitaminkomplexet fecskendeznek a fejbőröd alá 120 különböző pontban. Mivel ez a vitminmix közvetlenül a hajhagymákra gyakorol hatást, ezért sokkal-sokkal intenzívebben hasznosul, mint például a tömeggyártott, szájon át szedhető vitaminok és a kizárólag fejbőr felületére felvihető szérumok, samponok. 

A mezoterápia hatása rendkívüli. Hajunk erősebb, vitálisabb lesz, valamint intenzívebben nő. Ezzel a hajunk esztétikuma, sűrűsége is javul.

Sőt, létezik kifejezetten a hajhullás megszüntetésére alkalmazott mezoterápiás kezelés, ahol a hajhullást okozó DHT-hormontól óvják a hajhagymáinkat. Egy-egy ilyen kezelést 3 havonta meg kell ismételni és ezzel elkerüljük, hogy a hajunk tovább hulljon.

Mikropigmentáció, hajtetoválás

A mikropigmentáció, vagyis hajtetoválás népszerű kiegészítő kezelés a hajbeültetés mellé. Amennyiben a hajbeültetés után tovább szeretnék sűríteni hajunk, a mikropigmentáció egy remek választás. 

A hajtetoválás során apró kis pontokat tetoválnak a fejbőrbe, mely tökéletes borostás hatást kelt. Ezzel pedig hajunk sokkal sűrűbbnek, homogénebbnek hat. További előnye a hajtetoválásnak, hogy különböző eszközzel hozzák létre, mint a “rendes” tetoválást, ezért az így tetovált apró pöttyök nem maszatolódnak el, nem folynak össze. Cserébe nem alkalmasak művészi jellegű tetoválás létrehozására, de itt nem is ez a cél. 

Attól függően, hogy önállóan a mikropigmentációt szeretnénk igénybe venni, vagy a hajbeültetés mellé szeretnénk egy extra sűrítést, eltérő mértékű tetoválásra van szükség. Jelentős mértékű sűrítés esetén akár 2-3 alkalmas beavatkozásra van szükség, de alapesetben egy alkalom is megfelel.

Hajbeültetés testszőrből tehát nem megvalósítható, de ennek ellenére is érdemes ellátogatnod a klinikánkra, mert az európai férfiaknál működő hajdúsító technológiák arzenálját sorakoztatjuk fel! Biztos számodra is találunk elfogadható megoldást.

Gyere el az Art ‘N Hair-hez, megnézzük most mit lehet kihozni a hajadból!

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.

Ne másold, köszi! :)