hajbeültetés idegen hajból

Idegen hajból is lehet hajbeültetést csinálni?

Akinek kiterjedt a kopaszodása vagy gyenge a donorterülete, utolsó mentsvárként fel szokta dobni a kérdést:

Idegen hajból esetleg meg lehetne csinálni a hajbeültetés? Már úgy értem, más ember hajából?

Nem. Erre a válasz sajnos egy határozott nem. Hajbeültetést csak saját hajból lehet elvégezni.

A hajbeültetésre tekints úgy, mint egy szervátültetésre. Akinek például vesére van szüksége, hosszasan kell várakoznia, mire egy olyan donor kerül a rendszerbe, akinek egyezőek bizonyos tulajdonságai. Az átültetés előtt legyengítik a páciens immunrendszerét, hogy az ne forduljon az új vese ellen. A műtét után még hetekig kell szupergyenge immunrendszerrel várakoznia, hogy a szervezete lassanként elfogadja az új szervet – és a siker még így sem 100%. 

A szervátültetés kockázatos, csak indokolt esetben lehet elvégezni és általában egyetlen szervre vonatkoztatható. A hajátültetés során 1500 idegen testből származó graft az 1500 átültetett szervnek felelne meg. Lehetetlen lenne a szervezeteddel megértetni, hogy ez nem támadás és fogadja be az 1500 idegen hajhagymát. Ráadásul olyan donort kellene találnod, akinek nemcsak a vércsoportja és bizonyos genetikai attribútumai egyezőek, hanem a hajszíne és hajvastagsága is. Mission impossible.

A beültetett haj természetes hatása pont abban rejlik, hogy saját anyagból dolgozunk. A beültetett szálak teljesen belesimulnak a környezetükbe, egy év múltán sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál. Hidd el, senki haja nem állna olyan jól a fejeden, mint a magadé 🙂

És mit csináljon az, akinek gyenge a donorja vagy kiterjedt a kopaszodása?

Már folynak a kísérletek a hajklónozással kapcsolatban, az első eredményeket 2028-ra várják. A hajklónozás azt jelenti, hogy kiemelnek 100-200 hajhagymát a donorodból és ezeket többszörösére klónozva beültetik. Ez hatalmas áttörés lesz, hiszen több lépcsőben a végtelenségig sűríthető a fejtető és nem lesz többé reménytelen eset hajbeültetés szempontjából. Nagyon várjuk az amerikai-londoni kutatócsoport eredményeit, ígérjük, hogy a hajdúsítás megszállottjaként az Art ‘N Hair fogja elsőként átvenni a technológiát, amint az széleskörben elérhetővé válik. De ez még legalább 10 év. Ennyit biztosan nem akarsz a hajad miatti szorongással tölteni.

Gyere el az Art ‘N Hair-hez, megnézzük most mit lehet kihozni a hajadból.​ 

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.

Ne másold, köszi! :)

Nyári szünet

A klinika nyári szünet miatt július 15. és 28. között zárva tart. Hajfelmérő konzultációra vagy hajkezelésekre online időpontfoglalónk segítségével tudsz bejelentkezni. Egyéb kérdés esetén írj emailt a kapcsolat@artnhair.hu-ra, a július 29-ei héten mindenképp válaszolunk Neked.