ferfi-hajbeultetes-tartos-maradando

Mennyire tartós a hajbeültetés? Eláruljuk!

Ha hajbeültetésen gondolkodsz, kulcskérdés, hogy a beültetett hajszálak mennyi ideig maradnak meg az új helyükön. Egy ilyen kezelést nyilván nem szeretnél pár évente újracsináltatni. A jó hír: nem is kell. 

A hajbeültetés tartóssága élethosszig tart! De miért?

A férfi genetikai hajhullást a DHT hormon okozza. Ez a tesztoszteronnak egy erősebb, potensebb fajtája, jelenléte nélkülözhetetlen az egészséges férfiassághoz. Az átalakulásért felelős enzim (5-alfa-reduktáz) jellemzően a bőr rétegeiben és a prosztata közelében van jelen, tehát a DHT ezeken a helyeken születik. Amellett, hogy nélkülözhetetlen hormonról beszélünk, sajnos van egy sötét oldala is: az arra érzékenyeknél megtámadja és a prosztatát és a hajhagymákat.

A különbség kopasz és dús hajú férfi közt általában nem a tesztoszteron vagy a DHT szintjükben keresendő, hanem abban, hogy mennyire érzékenyek a hajhagymáik a DHT-ra. A kopaszodó férfiak hajhagymái egyszerűen kevésbé bírják a DHT fojtogató jelenlétét.

Viszont egy dologban minden férfi megegyezik. Tarkótájon, a két fül közötti sávban még a legkopaszabb férfiaknak is marad egy holdsarlónyi haja. Az itt elhelyezkedő hajszálakon ugyanis nincs DHT receptor, tehát immunisak a hormon gonosz játékára. Ebben rejlik a hajbeültetés egész módszertana és a tartósság kulcsa is.

Hajbeültetés során a tarkótáji donorterületről kiemeljük a hajhagymákat és a kopaszodó fejtetőre ültetjük őket. Mivel ezeknek a hajhagymáknak nincsenek DHT receptoraik, hiába tobzódik továbbra is a DHT a fejbőrödben, az új hajhagymákra nincs hatással.

Ha az orvos utasításait az első 2 hétben betartod, tehát a műtét után megfelelően ápolod a fejbőröd, becsülettel használod a sprickolót, nyakpárnával alszol és nem dörzsölöd meg a fejedet, akkor a beültetett hajszálak tartóssága megkérdőjelezhetetlen.

Már csak az a kérdés, alkalmas vagy-e hajbeültetésre. ​Gyere el az Art ‘N Hair-hez, megnézzük most mit lehet kihozni a hajadból!

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.

Ne másold, köszi! :)

Nyári szünet

A klinika nyári szünet miatt július 15. és 28. között zárva tart. Hajfelmérő konzultációra vagy hajkezelésekre online időpontfoglalónk segítségével tudsz bejelentkezni. Egyéb kérdés esetén írj emailt a kapcsolat@artnhair.hu-ra, a július 29-ei héten mindenképp válaszolunk Neked.