Gyakran ismételt kérdések

Hajbeültetés

A fejtetőn lévő hajszálak hullását a DHT nevű hormon okozza. A DHT jelenléte nélkülözhetetlen a férfiassághoz, de sajnos van egy sötét oldala is: az arra érzékenyeknél megtámadja a hajhagymákat és a prosztatát. 

A különbség kopasz és dús hajú férfi közt általában nem a tesztoszteron vagy a DHT szintjükben keresendő, hanem abban, hogy mennyire érzékenyek a hajhagymáik a DHT-ra. 

A kopaszodó férfiak hajhagymái kevésbé bírják a DHT fojtogató jelenlétét.

Egy dologban minden férfi megegyezik: tarkótájon, a két fül közötti sávban még a legkopaszabb férfiaknak is marad egy holdsarlónyi haja. A tarkótáji hajszálakon nincs DHT receptor, tehát ezeket a hajszálakat nem érinti a genetikai kopaszodás. Ebben rejlik a hajbeültetés egész módszertana és a tartósság kulcsa is. Tarkótáji donorterületről hajhagymákat emelünk át fejtetőre. Mivel a tarkótáji hajhagymákon nincs DHT receptor, az átültetés után nem áll fenn a veszély, hogy ezek a szálak a hormon miatt kihullanának.

Ha a műtétet követő két hétben betartod az orvos utasításait, a hajbeültetés eredménye élethosszig tart. Mivel a tarkótáji hajhagymákon nincs DHT receptor, az átültetés után nem áll fenn a veszély, hogy ezek a szálak a hormon miatt kihullanak. A módszer annyira biztos, hogy mi, az Art ‘N Hairnél a munkánkra írásos garanciát is vállalunk!

Azt a személyes konzultáción tudjuk megmondani, hogy neked hány hajszálra van szükséged, de a referencia oldalon azért nagyjából láthatod, hogy hány hajszál mire elég. Egy napos műtét során maximum 4000 hajszálat ültetünk át, két nap alatt pedig 6-8000-et. A Ha a tarkótáji donorterület sűrű és a doktornővel úgy látjátok, hogy 8000-nél több hajszál szükséges a tökéletes eredményhez, akkor két ütemben, egy év eltéréssel tudjuk a 8000 szál feletti mennyiséget átültetni.

Nem, csak annyi hajszálat veszünk ki a donorterületről, amennyi nem tűnik fel. 

Klinikánkon mikropigmentációval is foglalkozunk, ez azért előnyös, mert ha más klinikán túlszedték a donorodat vagy még a régebbi FUT módszerrel volt hajbeültetésed, akkor a tarkótáji foltokat egy teljesen élethű “tetoválással” el tudjuk tüntetni. 

Ha több hajszálat szeretnél átültettetni, mint amennyit a donorod enged, mikropigmentációval tudunk egy kicsit csalni…nyugodtan túlszedhetjük a donorterületet, hiszen utána mikropigmentációval optikailag visszasűrítjük a hajat.

Ha nagyon kiterjedt a kopaszodás és túl vékony a tarkótáji hajas sáv, akkor sajnos nem tudjuk vállalni a műtétet. Ilyen esetben a mikropigmentáció lehet megoldás, amivel élethű borostás hatást érünk el a teljesen tar fejbőrön. 

Bármilyen fokozatú is a kopaszodásod, érdemes eljönnöd egy ingyenes hajállapotfelmérésre, kezeléseink tárházából a számodra legmegfelelőbbet válasszuk ki.

Nem. A hajbeültetés olyan, mint a szervátültetés. Még ha nagy nehezen találnánk is valakit, akinek hozzád hasonlóak a genetikai adottságai, több ezer hajhagymánál nem lehetne feltartóztatni a kilökődést. 

Idegen anyagot ugyanebből az okból nem használunk, plusz nem tudna növekedni, nem lenne természetes a hatás. Vannak kísérletek biorost szerű anyag beültetésére, de nem igazán hatékony a módszer. 

Az igazi áttörést a hajklónozás fogja meghozni, amikor pár száz hajhagymát több ezerre tudunk majd klónozni és így bőven lesz anyagunk a beültetésre. Egy londoni csapat 2028-ra ígéri a módszer bevezetését,  amint lehet, az Art ‘N Hair klinika is átveszi a technológiát. 

A hajbeültetés után kb. 8-12 hónappal körvonalazódik a végleges eredmény. Ez rossz hír a türelmetleneknek, de jó hír azoknak, akik nem szeretnének feltűnést kelteni a hajbeültetéssel. 

A férfiak jórésze diszkréten szereti kezelni a szépészeti beavatkozásokat. 

Hajbeültetés esetén erre minden lehetőség adott, hiszen a haj növekedése fokozatos, így az  ismerőseid és környezeted is fokozatosan szoknak hozzá új, megszépült külsődhöz.

A hajbeültetés plasztikai beavatkozásnak számít, Magyarországon csak diplomás orvos végezheti. Doktornőink rendelkeznek a megfelelő képesítéssel – és még fontosabb: a megfelelő tapasztalattal. A hajbeültetés egy precíziós munka, kizárólag megfelelő gyakorlattal lehet elsajátítani. Az első tíz, de még az ötvenedik műtét sem sikerül olyan szépen, mint a századik. Dr. Tess 700+ hajbeültetést végzett már el, dr. Szodorai Ildikó páciensi köre is 300 fölött jár. Mivel a hajbeültetés egy monoton, szemet és testet egyaránt megterhelő munka, a legtöbben 1-2 éven belül feladják. A mi doktornőink negyedik éve állnak helyt, figyelik a külföldi piacot, fejlődnek, szeretik a szakmájukat.

A műtéteket általában reggel kezdjük. Érdemes előző nap hajat mosni, a műtét napját pedig egy könnyű reggelivel kezdeni. 

Mikor beérsz a klinikára, a doktornő és két asszisztense már várnak rád. 

Elfoglalod a páciens szobát és kényelmes ruhát öltesz. 

Asszisztensünk gépi hajnyíróval 1-2 milisre vágja a hajadat. 

A doktornővel újra átbeszélitek a terveket, vágyakat, megrajzoljátok a hajvonalat. 

Ahogy készen állsz, megkapod az érzéstelenítő injekciókat a donorterület környékére – ez az egész beavatkozás egyetlen kellemetlen pillanata. 

Érzéstelenítés után hasra fekszel a műtőágyon. A doktornő elkezdi kiemelni a graftokat (hajhagyma egységeket) a tarkótájról. A kiemelt graftokat az asszisztensek veszik kezelésbe. Mikroszkóp alatt osztályozzák őket hajszálszám szerint és egy oldatos petricsészében tárolják a beültetésig. A hajszálak számolása is az asszisztensek feladata, de a legújabb Trivellini hajbeültető gépünk is számolja a kiemelt graftokat. 

Mikor a doktornő végzett a hajszálak kiemelésével, ebédszünet következik. Természetesen, ha te több szünetet igényelsz vagy korábban szeretnél ebédelni, igazodunk az igényeidhez. Az ebédrendelésedet már reggel felvesszük, így biztos, hogy időben érkezik a futár. Az ebédre természetesen vendégünk vagy. 

Ebédszünet után ülő pozícióban folytatódik a műtét. Most fejtetőre kapsz érzéstelenítőt, homloktól hátrafelé haladva. A kényelmes operációs székben helyet foglalva tévézhetsz, olvashatsz, zenét hallgathatsz, amíg a doktornő egyenként beülteti fejtetőre a hajszálakat. 

4000 hajszál esetén a műtét várhatóan délután 4-6ig tart. A műtét után adunk neked egy ápolócsomagot és részletesen elmagyarázzuk, mit hogyan használj, mit és mit ne csinálj a következő két hétben. Ne félj, nem tudod elrontani, hiszen egy mobilapplikáció is küldi neked a napi teendőket és minket is bármikor hívhatsz, ha valami nem tiszta a fejbőrápolással kapcsolatban.

Kapsz tőlünk egy nyakpárnát, pár napig ezzel kell aludnod, hogy kíméld a fejbőrt az elfekvéstől. Mikor kimegy belőled az érzéstelenítő, fájdalmat nem érzel, de kellemetlen érzésed lehet. Mivel mindenkinek más a fájdalomküszöbe, az ápoló csomagba teszünk fájdalomcsillapítót is, nyugodtan vedd be, ha úgy látod jónak.

Feszítő, duzzadó érzésed lehet, az első pár napban még piros a fejtető. A beültetés után apró pörkök képződnek, ezek 4-7 nap alatt száradnak le. Ha hiú vagy és teheted, az első héten maradj otthon, de ha ez nem megoldható, akkor se aggódj – látható lesz, hogy valami történt a fejeden, de nem kelt feltűnést.

Munkakörtől függ – irodába akár már másnap. Nehéz fizikai munka, izzasztó, emelgetős, hajolgatós munkakör esetén azonban várnod kell 2-3 hetet. 

A beültetés után első napokban kerüld a kávét és a cigit. Hogy miért? Az első három napban ágyazódnak be a graftok. A kávé és a cigi befolyásolja a fejbőr vérkeringését és így a beágyazódás sikerességét is. A legjobb, ha a műtét előtti héten fokozatosan csökkented az adagodat, így könnyebb lesz átvészelned azt a pár napot. 

A beültetés utáni első hónapban tűző nap ne érje a fejtetőt. Nyáron is lehet hajbeültetést végezni, izzadás esetén fiziológiás sóoldattal kell sprickolni a fejet – ezt még kedvelni is fogod, mert kellemesen hűsít. 

A beültetés utáni első 2-3 hétben hagyd ki a sportot, edzéseket, mert ez fokozott izzadást és feji vérbőséget okoz, amit most kerülni kell. Ne hajolgass, ne emelj. A szexet passzívan műveld 🙂 Egy hónap elteltével az életed visszatérhet a rendes kerékvágásba, már nincsenek megkötések.

A műtét utáni első hónapban az új hajszálak növekedésnek indulnak új helyükön. Ez nem tart sokáig, egy hónap elteltével ugyanis mind kihullik. Ekkor nem kell megijedni, természetes folyamatról van szó. A 3.-4. hónap táján megerősödve és megállíthatatlanul nőnek a babahajak a beültetett területen. A végleges eredmény a 8. hónap táján körvonalazódik és a 12. hónapra konkretizálódik.

Alapesetben négyszer. A műtét utáni első hét, az első hónap, a hatodik hónap és a tizenkettedik hónap elteltével. Ha külföldön vagy vidéken élsz, természetesen képeket is küldhetsz és telefonon megbeszéljük, hogy érzed magad, mit tapasztalsz. 

Ezeken kívül, ha bármi extra kérdésed, vagy problémád adódik, vagy meg szeretnéd mutatni, bármikor bejelentkezhetsz hozzánk.

Maga a műtét nem fáj, hiszen a beavatkozást érzéstelenítésben végezzük. Az érzéstelenítő injekciók beadása kellemetlen lehet. A műtét után duzzadt a fejbőr és ez egy enyhe feszítő érzéssel jár, de ezt sem mondhatjuk fájdalomnak. A pörkök leszáradása viszket, de sóoldatos sprickolással azonnali megnyugvásra lelsz.

A hajbeültetés nincs korhoz kötve, a 18 évet persze töltsd be. Ha korán kezdtél kopaszodni és a huszas éveid elején motoszkál benned, hogy valamit tenni kéne, mindenképp gyere el hozzánk konzultációra. Az egy dolog, hogy a már kihullott hajszálakat pótolni tudjuk hajbeültetéssel, de a kopaszodásra ítélt területet is tudjuk kezelni mezoterápiával, aminek köszönhetően jelentősen lassítunk a kopaszodás ütemén. Speciális mezoterápiás koktélunkkal éveket nyerhetsz. 

A hajadat úgy tervezzük meg, hogy arra is gondolunk, mi lesz pár év múlva. Így lehet, hogy azt fogjuk javasolni, várj még a hajbeültetéssel, vagy többlépcsős tervet készítünk a számodra.

Ez kevésbé korfüggő, inkább az egészségügyi állapot befolyásolhatja. A magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség és egyéb krónikus betegségek nem kedveznek a beavatkozásnak. Az orvosi konzultáción a doktornő ezekre ki fog térni és felméri, hogy bevállalható-e a műtét vagy sem. Érdekesség, hogy ősz hajat nehezebb átültetni, mert a lámpa fehér fényénél nehezebben körvonalazható a kontúrja, de van benne tapasztalatunk, nem akadály.

A hajbeültetés pár évtizede a FUT módszerrel kezdődött, ekkor egy egész csíknyi hajat emeltek ki és ezt darabolták fel. 

A FUE azt jelenti, hogy a graftokat egyenként szedjük ki. Ha ránézel a karodra, láthatod, hogy egy tőből van, hogy egy szőrszál nő ki, de van, hogy kettő-három. Ez a hajadnál is így néz ki. 

Egy ilyen egységet hívunk graftnak. A FUE módszer során egy 0.8-0.9 mm-es tűvel emelünk egy ilyen egységet. A graftokat az asszisztensek a bennük lévő hajszálak száma alapján osztályozzák. A beültetésnél számít, hogy az orvos hová teszi az egyes, a kettes, vagy a hármas egységeket, hogy a lehető legsűrűbb és legtermészetesebb eredményt érjük el. 

A SHE módszer során már a kivételnél szétbontják ezt az egységet és egyenként emelik ki a szálakat. Mivel kisebb átmérőjű tűt használnak, a módszer hívei szerint így optimálisabb a sebgyógyulás, kevésbé van nyoma a beavatkozásnak és sűrűbben lehet betenni a szálakat. 

Az igazság az, hogy a sebgyógyulás idejét nem befolyásolja, hogy 0.7-es vagy 0.9-es tűvel szúrunk, ez a különbség gyakorlatilag mérhetetlen. A beavatkozásnak FUE módszerrel nincs nyoma (ha ad a klinika arra, hogy jó eszközökkel és tapasztalt orvosokkal szerelje fel magát). 

A sűrűséggel kapcsolatban…lehet, hogy sűrűbben lehet tenni a kisebb átmérőjű egyes szálakat, de ha egy 0.9-es tőben 2-3 szál helyezkedik el, akkor egy négyzetcentire vetítve csak sűrűbb a FUE módszerrel elért eredmény, mint a SHE-vel. Továbbá komoly veszélyt jelent, hogy az egységek szétbontása során a hajszálak sérülhetnek. 

A WAW igazából egy klasszikus FUE, az újdonság a tű trombita formája. Ezt először dr. Devroy alkalmazta. Mi, az Art ‘N Hair-nél Trivellini gépet és tűket használunk. Többfajta tűvel dolgozunk, a páciens bőrétől és a beültetés helyétől (haj, szakáll, szemöldök) függően. A devroy tűben mi is hiszünk, szerencsére ez része a Trivellini csomagnak is.

A 2019-es manchesteri FUE világkonferencia után a Trivellini legújabb modelljére tettük le a voksunkat. Bátran mondhatjuk, hogy ez a gép forradalmasította a hajbeültetést! 

A Trivellininek köszönhetően a hajhagymák kiszedési ideje felére csökkent. A tű 4 féle mozgásra képes, ezt a páciens bőrének és hajtípusának megfelelően állítja be az orvos. 

Sok páciens kételkedik benne, hogy lehetne több ezer hajszálat pontosan leszámolni – a Trivellini ezt is megoldja, ugyanis számolja a kiemelt graftokat. 

Harmadik és egyben legnagyobb előnye, hogy képes hosszú hajszálak kiemelésére is. Lassabban megy, de képes rá és ezzel forradalmasította a női hajbeültetést, illetve olyan férfiak is bevállalhatják a kezelést, akik eddig hallani sem akartak a donorterület leborotválásáról. 

A Trivellini csomagban többféle tű is szerepel, van trombita formájú devroy tűnk (ez a WAW FUE módszer alapja), van klasszikus Harris formájú tűnk és hosszú hajas tűnk is. Egyénileg választjuk ki, hogy adott páciensnél melyiket a legérdemesebb használni.

Alapesetben igen. Közvetlenül a műtét előtt elektromos hajnyíróval 1-2 milisre vágjuk a hajat. Erre azért van szükség, hogy a hajhagymákat a lehető legeredményesebben és leggyorsabban nyerhessük ki. A beültetésnél ugyanez igaz, az orvos jobban átlátja a fejtetőt, ha a haj megfelelő rövidségre van nyírva. 

Ugyanakkor megértjük és elfogadjuk, ha egy páciens mélységesen idegenkedik a teljes fej leborotválásától. Ilyenkor kompromisszumos megoldás, hogy a donorterületet lenyírjuk de a fejtetőn eredeti hosszában hagyjuk a hajat. Ha elöl háromszögeket vagy hátul forgót kell beültetni, a haj félrecsatolható, a kopasz terület élesen elkülöníthető a hajastól, a beültetés egy kis plusz odafigyeléssel megoldható.

Több, mint 10 éves szakmai tudásunk és tapasztalatunk a garancia a hajbeültetésed sikerére. Pácienseink 98%-a az 1 éves kontrollon az eredményt a várakozásaihoz mérten kiválónak vagy megfelelőnek ítéli. Az esetek 2%-ban előfordulhat az átlagostól eltérő biológiai reakció, tehát a páciens egyedi adottságai miatt a hajhagymák alacsonyabb százalékban épülnek be a fejbőrbe.
Ha orvosaink az 1 éves kontroll elteltével úgy ítélik meg, hogy a beültetett haj kevesebb, mint 90%-a maradt meg, pótoljuk a hiányzó mennyiséget, és ezért ilyen esetben kizárólag műtőhasználati díjat számolunk fel (az 1 napos hajbeültetés aktuális listaárának 25%-a).

Igen, van. Ezen ne múljon. Bővebb információt a személyes konzultáción kaphatsz, kérdezz rá 🙂

A hajbeültetés ára attól függ, hogy hány hajszál beültetésére van szükséged. Ezt  a doktornő egy hajfelmérő konzultáción tudja pontosan felmérni. 

Legtöbb páciensünknek csomagajánlatot kínálunk, amiben szerepel még valamilyen kiegészítő kezelés, mint a sebgyógyulást gyorsító vérszérum terápia, a további kopaszodást lassító mezoterápia vagy a még sűrűbb hatás érdekében alkalmazott mikropigmentáció. 

Igen. Amit beültetünk, az élethosszig az új helyén marad, adott terület beültetését tehát csak egyszer kell megcsinálni. Több hajbeültetést az vállal, akinek több, mint 8000 hajszálra van szüksége. Ilyenkor a két napos műtét során beültetünk max 8000-et, majd egy év elteltével újabb műtétet lehet végezni. 

A két műtét között érdemes mezoterápiával erősíteni a donorterületet, hogy még dúsabb, egészségesebb hajhagymákat tudjunk a második alkalommal kiszedni. 

Akkor is szükség lehet második beültetésre, ha a kopaszodás folyamata folytatódik és újabb területek gyérülnek meg. A kopaszodást mezoterápiás kezeléssel lassítani tudjuk, ha szeretnéd minél jobban kitolni a kopaszodás ütemét, érdemes 1-3 havonta ellátogatnod hozzánk egy-egy mezóra.

Nem, el tudod titkolni. Ha fontos neked a diszkréció, a műtét utáni első 3-4 napban maradj otthon. Utána már nem látszik, hogy beavatkozáson estél át. A hajnövekedés fokozatos, a végleges eredmény egy év múlva látható. Így van ideje a környezetednek hozzászokni új külsődhöz és a változás sem szembetűnő – csak azt látják, hogy hétről hétre jobban nézel ki, de nem valószínű, hogy meg tudják majd mondani, mitől 🙂 A beültetett hajszálak teljesen belesimulnak a környezetükbe, így egy év múlva sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál.

Igen, el tudod titkolni. Ha fontos neked a diszkréció, a műtét utáni első 3-4 napban maradj otthon. Utána már nem látszik, hogy beavatkozáson estél át. A hajnövekedés fokozatos, a végleges eredmény egy év múlva látható. Így van ideje a környezetednek hozzászokni új külsődhöz és a változás sem szembetűnő – csak azt látják, hogy hétről hétre jobban nézel ki, de nem valószinű, hogy meg tudják majd mondani, mitől 🙂 A beültetett hajszálak teljesen belesimulnak a környezetükbe, így egy év múlva sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál. 

Mivel a saját hajadból dolgozunk, a beültetett hajszálak színben és formában teljesen belesimulnak a környezetükbe, így egy év múlva sem te, sem mi, sem a fodrászod nem tudja megmondani, hogy melyik a beültetett és melyik az eredeti szál. 

Nem. Amiben a konzultáción megállapodunk, ahhoz tartjuk magunkat. A konzultáció során egy komplett kezelési tervet és bruttó, áfával számolt árajánlatot fogsz kapni és ez nem növekszik, mire fizetésre kerül sor. 

Nem érdekünk kevesebbet beültetni. Azt szeretnénk, hogy az egy éves kontrollon a tervekkel megegyező eredményt és egy elégedett pácienst lássunk, aki szívből ajánl minket ismerőseinek. 

Technikailag: a hajszálakat az asszisztensek számolják és erről táblázatot írnak, mert az orvosnak látnia kell, hogy hány db egyes, kettes, három pluszos hajhagymaegységgel számoljon, melyikből hova mennyit tegyen. Emelett a Trivellini gépnek van beépített graft számlálója.

3 hét nyugalmat szoktunk javasolni, mert a fejbőrnek nem tesz jót az intenzív izzadás, a vérbőség és a hajolgatás, emelgetés, fejlógatás. 

Igaz. A műtét utáni első 3 napban épülnek be az átültetett graftok a fejbőrbe. A kávé és cigaretta befolyásolja a fejbőr vérkeringését és ezáltal a tápanyag-ellátottságát, ami negatív hatással lehet a graftok beépülésére. Nem azt mondjuk, hogy tilos e két anyag fogyasztása, de a megfelelő eredmény érdekében érdemes a napi adagot a túléléshez feltétlenül szükséges mennyiségre redukálni. Sokat segít, ha a műtétet megelőző héten már csökkented a napi kávé és cigi adagodat, a fokozatosság segít, hogy be tudd tartani a három napos diétát.

A konzultáción a doktornő saját referenciáiból mutat neked, így pontosan látod, hogy mire számíthatsz. Igyekeztünk mindenféle hajtípust, hajszínt, fejformát és kopaszodási mintázatot felvonultatni, hogy mindenki megtalálja a maga típusát a képeken.

Őszintén mondjuk: nem kell félni. Nem fáj, nem érzel semmit. Ha mégis, kapsz még extra érzéstelenítőt, fájdalomcsillapítót. 3 órát hason fekszel, 3-4 órát pedig egy kényelmes székben ülsz. Nyomkodhatod a telefonod, zenét hallgatsz, filmet nézel, velünk beszélgetsz vagy csöndben álmodozol. Olyan körülményeket alakítunk ki, amiben Te a legjobban érzed magad. Legtöbb páciensünk meglepődik, hogy milyen jót beszélgettünk, hogy elröpült a nap.

Munkakörtől függ – irodába akár már másnap bemehetsz. Nehéz fizikai munka, izzasztó, emelgetős, hajolgatós munkakör esetén azonban várnod kell 2-3 hetet.

Ilyen nem történik. A műtét utáni első 5 napban antibiotikumot kell szedned, pont azért, hogy elkerüld a komplikációkat. Ödéma elleni gyógyszert is kapsz, így biztos, hogy a lehető leggyorsabban és zökkenőmentesebben fog zajlani a műtét utáni gyógyulás. 

Sikertelen hajbeültetés nem létezik. Ha a műtét utáni 2 hétben betartod az orvos utasításait, a hajszálak 95-98%-ka élethosszig megmarad és erre írásos garanciát is vállalunk.

Beültetett hajszálszámtól és a fejbőr állapotától függően 6-8 óra. Mi általában a 8 órát nem haaldjuk meg és mindenki örül, ha végül ennél kevesebb időt vettünk igénybe.

Érdemes több helyre is elmenni konzultációra. Fontos a személyes szimpátia és az, hogy mennyire érzed meggyőzőnek, tapasztaltnak azt, akivel konzultálsz. Kérdezz rá, hogy mióta műt az orvos, nézd meg a referenciákat. 

Plasztikai sebészeti beavatkozásokra nem a legolcsóbbat, hanem a legszebb munkákat felmutató, legszimpatikusabb, legbizalomgerjesztőbb csapatot érdemes választani 🙂 

Miért érdemes az Art ‘N Hair hajklinikát választani?

  1. Tapasztalt, összeszokott csapat – a hajbeültetés egy monoton, szemet és testet egyaránt megterhelő munka, a legtöbben 1-2 éven belül feladják. A mi doktornőink negyedik éve állnak helyt, figyelik a külföldi piacot, fejlődnek, szeretik a szakmájukat. Asszisztenseink minden rezdülésüket ismerik, szavak nélkül is megértik egymást. A kiegyensúlyozott, bejáratott csapatdinamika kiváló alapot ad a sikeres műtéthez. 
  2. Gondoskodás – mi ezt a klinikát hivatásból és szívből csináljuk. Akkor alszunk jól, ha minél több elégedett, önbizalommal teli, boldog páciens kerül ki a kezeink közül. Olyan kezelési tervet állítunk neked össze, amivel a létező legjobban fogsz kinézni egy év múlva. Mivel a műtéteket nem futószalagon végezzük, minden egyes esetre emlékszünk – ha felhívsz minket tanácsért, pontosan fogjuk tudni, hogy ki vagy és mi történt a hajaddal, mióta először nálunk jártál. 
  3. Garancia – munkánkra írásos garanciát vállalunk. Tapasztalataink alapján a beültetett hajszálak minimum 90%-ban élethosszig megmaradnak. Munkánkra írásos garanciát vállalunk! Ha az eredmény ennél kevesebb hajszálat mutat a 12. hónap elteltével, saját költségünkön pótoljuk, illetve ha ennek orvosilag indokolt akadálya lenne, arányosan visszatérítjük a műtéti díjat. Garantáljuk továbbá a hegmentességet és azt, hogy a végeredmény megegyezik az előzetes tervekkel.

Mezoterápia

Mezoterápia során a hatóanyagokat közvetlenül a fejbőrbe juttatjuk. 20 perc alatt 120 ponton a fejbőr egészét feltöltjük vitaminokkal, tápanyaggal és növekedési faktorokkal. Többféle koktélt keverünk, attól függően, hogy mi a cél: a hajhullás megfékezése, a haj erősítése, vagy mindkettő.

Igen. Mezóval feltöltjük a hajat tápanyagokkal, így erősebb, egészségesebb, gyorsabban növekvő és dúsabb is lesz.

Igen. Kopaszodás lassítására egy speciális, amerikai DHT blokkolót használunk. A fejbőrbe juttattva ez helyileg hat, a hajhagymák környékén átalakuló DHT hormon létrejöttét blokkolja. Míg más DHT blokkoló 1-2 év után kimeríti a hajhagymákat, és ekkor a hajhullás fokozottan újraindulhat, az Art ‘N Hairnél alkalmazott hatóanyag nem rendelkezik ilyen mellékhatással.

Nem, de jelentősen lassítani igen. Ha fel akarod venni a harcot a kopaszodással, gyere el klinikánkra egy konzultációra és összeállítjuk a számodra leghatásosabb kezeléscsomagot. 

Nem, ami már genetikai okokból kihullott, azt sajnos nem hozza vissza, erre jelenleg csak a hajbeültetés képes.

Helyet foglalsz egy kényelmes kezelőszékben. Ági vagy Adri először egy vattapamacs és fertőtlenítőspray segítségével áttörli a fejbőrödet. Betölti a kezelésednek megfelelő koktélt a mezoterápiás pisztolyba és kezdődhet a terápia. 20 perc alatt 120 ponton fecskedezi be a tápanyagokat a fejbőrödbe, közvetlenül a hajhagymákhoz. Te ebből nagyjából annyit érzel, hogy fogdossa, nyomkodja a fejedet, a 120 szúrásnak csak töredékét érzed és az sem különösebben kellemetlen – nagyon profi eszközt használunk. Ha készen van a feltöltéssel, átmasszírozza a fejbőrödet, hogy még jobban eloszlassa a tápanyagaot a fejbőr alatt és minden hajhagyma magába tudja szívni a koktélt.

Nem fájdalmas, maximum kellemetlen. Hatalmas különbség van a különböző gyártók mezoterápiás pisztolyai és tűi között, a miénk nagyon profi, imádunk vele dolgozni, mert tudjuk, hogy nem okozunk fájdalmat vele és nagyon hatékony a hatóanyag-felhasználás is.

Érdemes ezt egy kúraként felfogni és bérletet váltani. A kúra kezdetén hetente, majd az ötödik alkalomtól kéthetente gyere kezelésre. A kúra végeztével elég, ha 3-6 havonta egyszer benézel hozzánk egy kezelésre.

Egy kezelés ára 39.900 Ft. Érdemes bérletet váltanod, 5 alkalmas bérlet vásárlása esetén 1 kezelést ajándékba adunk. 

Dutaszteridet. Tapasztalatunk szerint más DHT blokkoló 1-2 év után kimeríti a hajhagymákat, és ekkor a hajhullás fokozottan újraindulhat, az Art ‘N Hairnél alkalmazott hatóanyag nem rendelkezik ilyen mellékhatással.

A mezoterápia vitathatatlan előnye, hogy közvetlenül a hajhagymákhoz fecskendezzük a hatóanyagokat így az nagy mennyiségben képes felszívódni. Ha a körmeidet, bőrödet is szeretnéd táplálni, szedhetsz hajvitamint, az is hasznos, csak ne várj tőle csodát, ami a hajadat illeti. A bennelévő hatóanyagok eloszlanak a szervezeted egészében – ez előnyös a többi szervednek, de ha a hajadnak kiemelt fontosságot tulajdonítasz, jobb, ha közvetlen módon, mezoterápiával adod meg neki az életadó tápanyagokat (és DHT blokkolót).

Nagyon is! Ha komolyak a szándékaid, hajbeültetés előtt egy ötös bérletettel feltölthetjük a donorterületedet, így az átültetendő hajszálak a létező legjobb formájukban és minőségükben lesznek a műtét napján. A műtét után egy hónappal érdemes megsegíteni a már átültetett hajszálakat az új helyükön. A műtét után azért is előnyös, ha 3 havonta eljössz hozzánk egy DHT blokkolós kezelésre, mert akkor a kopaszodásod további ütemét erősen lassítani tudjuk, tehát nem születik újabb beültetendő terület.

Ha a hajbeültetés előtt egy ötös bérletettel feltölthetjük a donorterületedet, az átültetendő hajszálak a létező legjobb formájukban és minőségükben lesznek a műtét napján

A műtét után egy hónappal érdemes megsegíteni a már átültetett hajszálakat az új helyükön. Vedd úgy, mintha megtrágyáznád a frissen elültetett palántákat – egyértelmű, hogy nagyobb hozamra számíthasz pár hónap múltán.

Igen, ha időben elcsípjük a kopaszodást, a mezoterápia DHT blokkoló erejével sokat tehetünk, hogy jelentősen kitoljuk a kopaszodás idejét.

Mikropigmentáció

Igen, ha szakképzett pigmentáló végzi, akkor teljesen élethű eredményre számíthatsz. Ha közel hajolsz a tükörhöz, sem tudod megmondani h melyik pötty tetovált és melyik a saját hajad.

Igen, a hajtetoválás a tartós, maradandó megoldások közé sorolandó. Habár a pigment tartós, a sok napsütés kikezdi, ezért fontos, hogy naptejjel vagy kalappal védd a fejed nyáron. 5-7 év elteltével halványodik az összkép, ezért ilyenkor érdemes átmenni rajta mégegyszer…ez lehetőséget ad arra is, hogyha közben változott (őszült) a hajszíned, akkor pigmentálással is lekövessük a változást.

Front vagy forgórész sűrítés haj közé (2 alkalom) …. 199.000 Ft

Front vagy forgórész üres területre (3 alkalom) …. 249.000 Ft

Teljes fejtető sűrítés haj közé (2 alkalom) …. 429.000 Ft

Teljes fejtető üres területre (3 alkalom) …. 539.000 Ft

Ez attól függ, hogy mekkora területet kell pigmentálnunk. Front vagy forgórész esetén kb. 1 órára lehet számítani, teljes fejtetőnél 3-4 órára.

Ez elsősorban a naptár telitettségén múlik. Pár napot vagy egy hetet valószínű, hogy várnod kell. Az első két alkalom között kb. egy hét szünetet tartunk, a második és harmadik alkalom között pedig 3-5 hetet.

Meszes Balázs, a Punnany massif énekesét mi pigmentáltunk, az oldalunkon láthatod az átváltozását. Nála a hajbeültetést egészítettük ki mikropigmentációval. Az eredmény nagyon látványos. 

Magyarországon a férfiak nagyrésze nem vállalja arccal a szépészeti beavatkozásokat, ha Te máshogy gondolkodsz, jelezd a konzultáción és ha felhasználhatjuk a képeidet a referenciánkban, kedvezménnyel készítjük el a mikropigmentálásodat!

Mikor kilépsz a klinikáról, egyből fogod látni a változást és már az új hajvonalad is felsejlik. A pigmentálás után még piros lesz a fejbőröd, de ez 24-48 órán belül megnyugszik és a pirosság eltűnik. A gyógyulási idő alatt a pigmentek először sötétednek, majd 4 hét elteltével beállnak az előre megtervezett színre. A 2-3 alkalom során egyre tökéletesebb és természetesebb eredményre számíthatsz, a kezeléssorozat végére közelről sem igazán lehet megmondani, hogy az borosta a fejeden vagy mikropigment. 

A mikropigment halványodni fog. Ugyanabban a színskálában mozog, de egy halványabb verzióra számíts. Klasszikus tetoválásnál a feketéből rövid időn belül kék lesz, a barnából pedig vörös…mikropigmentációnál más festéket használunk és a bőr más rétegéből juttatjuk, ezért ilyen komoly színváltozás nem történhet. Ha 5-7 év múlva úgy fordul az életed, hogy nem engedhetsz meg magadnak egy újabb kezelést, akkor sem kell majd szégyenkezned a külsőd miatt – a mikropigment vállalható marad.

A legtöbb esetben igen, célszerű. Nem kell nullásra, 0.5 milliméter tökéletes. Nőként vagy sűrítés céljával természetesen nem várjuk el tőled a borotválást.

Igen, ezt nevezzük sűrítésnek. Ilyenkor az a cél, hogy a haj alól kivillanó fényes, fehér fejbőr részeket eltüntessük a mikropigment segítségével. Ez megoldás lehet nőknek, hegek vagy gyengébb kopaszodás esetén. Ha valaki komolyabban kopaszodik, választhat, hogy leborotválja és mikropigmentáljuk a fejtetőt, vagy bevállalja a hajbeültetést, és azt dúsítjuk tovább mikropigmentálással.

Mivel a pigmentálás 5-7 év alatt halványul, le tudjuk követni az őszülésed folyamatát. Következő alkalommal az új hajszínedhez jobban illő festéket keverünk, és a régivel összedolgozva egy friss és természetes eredménynek örülhetsz. 

Igen, abszolút, bármilyen heget el lehet tüntetni vele. A régi FUT módszerrel sok csúnya tarkótáj született, ezeket tökéletesen el lehet fedni. Az is megtörténhet, hogy egy FUE hajbeültetés során túlszedik a donort, és pici hiányos pöttyök jelzik, hogy valami történt a fej hátsó részén. Ezt is el tudjuk tüntetni. Sőt, hajbeültetés tekintetében új távlatokat nyit, hogy direkt is túlszedhetjük a donort, több hajat tudunk beültetni a fejtetőre, hiszen mikropigmenttel tökéletesen vissza tudjuk varázsolni a hiányzó graftokat – legalábbis optikailag.

A konzultáció során elmondod, hogy mik az elképzeléseid és a doktornő is fog javaslatot tenni a minél természetesebb hatás érdekében. Egy ceruzával be fogja húzni a hajvonalat, amiről beszéltetek és tükör előtt ezen még tudtok finomítani – van, aki a határozott hajvonalat preferálja, van, aki egy természetesebb, lágyabb vonalat szeretne és olyan is akad, aki a korának megfelelő, enyhén kopaszodó, enyhén már feljebb csúszott lágy vonalat kéri. A kezelésnek akkor állunk neki, mikor biztos vagy abban, hogy pontosan mit szeretnél. Az első alkalommal mindig gyengédebbre szabjuk a vonalat és a második alkalommal erősítjük meg, szóval még akkor is van időd eldönteni, ha maradnál a természetesebb hatás mellett.

Az függ a jelenlegi stílusodtól és a magadról alkotott képedtől is. A borostás hatás vagány, férfias, rosszfiús és fiatalos férfi benyomását kelti, de megfelelő öltözettel el lehet vinni entellektüel irányba is. Előnye a leborotvált kopaszodással szemben, hogy úgy tűnik, van hajad, a rövidre nyírt forma a Te választásod. Ettől lesz az egész szexi.

Nem, a fejbőr mikropigmentáció minimális beavatkozás, ami nem befolyásolja a hajhagymáidat. Ha biztosra akarsz menni, természetesen feltöltheted őket vitaminnal, tápanyaggal, növekedés faktorokkal, sőt még egy kopaszodást lassító amerikai szert is bele tudunk keverni a koktélba – ez a mezoterápia. A mezoterápiát javasoljuk azoknak, akiknél még csak elkezdődött a kopaszodás, hajbeültetés előtt és után, a haj megerősítése vagy a kopaszodás lassítása végett. Neked is csak előnyödre válhat! A konzultáción nyugodtan hozd fel a témát, a doktornő bővebben mesél majd a mezóról is. 

Igen, ha szakképzett pigmentáló végzi a megfelelő steril eszközzel és festékekkel, akkor teljesen biztonságos.

Teljesen megfelel. Szinte úgy vesszük a higiéniát, mintha műtétet végeznénk. A tetováló tű egyszer használatos, a gép steril köpenybe van burkolva és a pigmentálást végző személy is maszkkal, bemosakodva, gumikesztyűben áll rendelkezésedre.

A pigmentálást dr. Tess, klinikánk vezető hajbeültető orvosa Londonban, a Finishing Touches szakmai műhelyében tanulta.

Nem fájdalmas. Egy sima tetoválásnál sokkal kevésbé érzed, ráadásul a fejtető hálás terület ebből a szempontból. 

Igen, ha neked így komfortosabb, bevehetsz egy ibuprofent (Algoflex) vagy paracetamol (Saridon) tartalmú fájdalomcsillapítót a kezelés előtt egy órával. 

Már a kezelés alatt sem igazán, a kezelés végeztével pedig végképp semmi. A mikropigmentáció alatt maximum kényelmetlenséget érzel, utána pedig már azt sem.

Az első és a második alkalom közt durván 1 hét, 

a második és a harmadik között pedig 3-5 hét.

A kezelés után kb. 24 óra alatt halványul el a pirosság. A legtöbben másnap már munkába is állnak. A pigmentek kb. 4 hét alatt érik el végleges formájukat, de ez a te mindennapjaidat semmiben sem befolyásolja. 

Igen, ha szívesebben elfednéd a kezelés után jelentkező pirosságot, nyugodtan hozz magaddal sapkát vagy kalapot. Viszont ahogy hazaérsz, légyszi vedd le, hogy a bőröd levegőhöz jusson és gyorsabban tudjon gyógyulni a pigmentált fejbőr. 

Hagyd a bőrt lélegezni. 

Az első 5 napban izzasztó, kemény munkát vagy edzést ne végezz, ne borotváld le a fejed és ne mosd meg samponnal. Ha nyáron mikropigmentáltatsz, használj magas faktoros naptejet a fejbőrödre és kerüld el a klóros medencéket egy hónapig! Ennyi.

Igen! Nem csak a már meglévő kopaszságodon segít, hanem egy jól pigmentált fejbőröd nem fog feltűnni a jövőbeli hajhullás, kopaszodás sem. Ha idővel tovább szeretnéd sűríttetni a mikropigmentációt, arra is van lehetőség.

Habár a mikropigmentáció tartós megoldás, visszafordítható. Mivel csak egészen magasan, a második bőrrétegben ülnek a pigmentek, lézerrel könnyedén kivehető – sokkal könnyebben, mint a hagyományos tetoválás, ami legalább kétszer ilyen mélyre kerül.

Ne másold, köszi! :)