HÁNY HAJSZÁLRA VAN SZÜKSÉGEM?

Dr. Krix Móni hajbeültetés specialista

Az ügyfeleknek az első kérdése az szokott lenni, hogy hány hajszál beültetésére van szükségük. Segítséget jelenthet a Norwood skála, mely interneten is elérhető. De mindenképp személyes konzultációra van szükség, hogy ténylegesen hány hajszál beültetésével tudjuk a legszebb eredményt elérni. Fontos ilyenkor a donor területnek is a vizsgálata, hogy mire van lehetőségünk, tehát ezt is minden esetben fel kell térképezni.
 
2000 hajszálnál kevesebb beültetését ritkán szoktuk javasolni. Elsősorban akkor van erre szükség, hogy ha egy hegben, vagy egy sérülésben szeretnénk pótolni a hajszálakat. 2000-3000 hajszál beültetését abban az esetben szoktuk javasolni, amikor még csak a háromszögek koptak föl, úgymond elkezd „mikiegeresedni” a páciens. Ilyenkor nagyon szépen be tudjuk fedni a háromszögeket és egy természetes hajvonalat tudunk létrehozni.
 
Abban az esetben, hogyha már a háromszögek mellett a fejtető besűrítésére is szükségünk van, akkor már 4000 hajszálnak a beültetését javasoljuk. Ilyenkor a háromszögeket befedjük, a fejtetőt pedig sűrítjük. A másik eset, amikor a forgó kopott föl, ilyenkor egyrészt meg kell vizsgálnunk azt, hogy vannak-e még ott hajszálak és hogy arról van-e csak szó, hogy elvékonyodtak. Ebben az esetben nagyon szépen meg lehet oldani a problémát mikropigmentációval, illetve mezoterápiával.
 
Mezoterápia segítségével meg lehet erősíteni, vitálisabbá lehet tenni a hajszálakat. Abban az esetben, ha viszont már nincsenek jelen hajszálak, tehát ténylegesen kopaszodik a terület, olyankor 4000 hajszál beültetésére szokott szükség lenni. Fontos tudni, hogy mind a 2000, mind a 4000 hajszálas műtétet egy nap alatt meg tudjuk csinálni ambuláns keretek között, tehát a műtét végén a páciens hazamehet az otthonába.
 
Abban az esetben, hogyha már a fejtető háromszögek mellett a forgó is érintett és a páciens szeretné mind a két területet egyszerre megcsináltatni, akkor azt már két napos műtét keretében tudjuk – két egymást követő nap – megcsinálni. Ilyenkor 6000-8000 hajszál beültetésére is szükség van. Fontos azt is megemlíteni, hogyha teljesen tar mind a fejtető, mind a forgó területe, abban az esetben szükség lehet egy későbbi műtétre is, hogy tényleg a legszebb, legtermészetesebb eredményt tudjuk garantálni. 
 
Ilyenkor két lehetőség van: az első műtét során befedjük az egész területet – ebben az esetben nem tudunk olyan sűrűséget elérni, mint amit szeretnénk. Ilyenkor egy évet kell várni, hogy lássuk ténylegesen a kinőtt hajszálakat és egy év múlva közé sűríthetünk. Így egy nagyon szép, természetes eredményt tudunk garantálni. A másik lehetőség, hogy először arra a területre koncentrálunk, ami a pácienset legjobban zavarja. 
 
Ott létrehozzuk a lehető legsűrűbb hajszál elosztást és egy fél évvel később pedig a másik terület műtjük meg, ugyanis a donor területnek fél évre van szüksége a regenerációhoz.

NEKED HÁNY HAJSZÁL KELL? GYERE EL HOZZÁNK, MEGVIZSGÁLJUK...

Ne másold, köszi! :)

Nyári szünet

A klinika nyári szünet miatt július 15. és 28. között zárva tart. Hajfelmérő konzultációra vagy hajkezelésekre online időpontfoglalónk segítségével tudsz bejelentkezni. Egyéb kérdés esetén írj emailt a kapcsolat@artnhair.hu-ra, a július 29-ei héten mindenképp válaszolunk Neked.