magas homlok elrejtése

Megoldás a magas homlokra, amit a fodrászod még nem említett

A magas homlok, egyenetlen hajvonal és a ritkuló haj sokkal nagyobb problémát jelent a nőknek, mint amennyit beszélünk róla. Sokan csak egyszerűen adottságként tekintenek rá, amit el kell(ene) fogadni: van, aki szerencsésebb lapokat (géneket) kapott, van akinek együtt kell élni ezzel és viselni ennek eredményét. Ez nem túl igazságos.

Pedig arcunkat, karakterünket, megjelenésünket alapjaiban határozza meg hajunk formája, hiszen amint valaki ránk néz, ezt fogja látni, ez van leginkább szem előtt. Nem mindegy tehát, hogy hajunk formáját megszeretjük, vagy csak megszokjuk.

Mit tehetünk a magas homlok ellen?

Bár egy jó fodrász csodákra képes, de ő is csak hozott anyagból tud dolgozni.  

A túl magas homlok, vagy egyenetlen hajvonal egy természetes jelenség, noha sokan küzdenek vele, hiszen a mai szépségideálnak nem felel meg. Vannak nők, akinek ugyan egyenes a hajvonaluk, de az szinte a fejtetőn kezdődik (mely akkor még sokkal zavaróbb, ha egyébként is domború, előreugró homlokkal rendelkezünk). Másoknak a halántékuk felett, kétoldalt van egy ritkás háromszög, mely Miki egérnek jól állt, nekünk kevésbé. Ugyancsak mások teljesen egyenetlen, “cakkos” hajvonallal rendelkeznek. Szerencsére van több megoldás is, de kezdjük előbb azokkal, amiket mindenki ismer.

Az okos frizuraválasztás a megfelelő válasz, ha túl magas a homlokunk?

A nők általában a frufru, vagy olyan frizurák mellett döntenek ilyenkor, mely takarja homlokukat. Persze nem mindegy, hogy melyik “homlokrejtő” frizurát választjuk, hiszen a magas homlokhoz különböző arcformák is társulhatnak. 

Ha a magas homlokunk mellett keskeny arcot is birtoklunk, akkor egy tömör, egyenes frufruval nem lőhetünk mellé, mely rövidíti az arcukat és arányosabbá teszi az összhatást. A kerek arc és magas homlok esetén egy átlós oldalfrufru az, ami a homlok dominanciáját elveszi, arcunkat pedig keskenyíti. 

Ritkán használják, holott nagyon karakteres tud lenni egy kettéválasztott frufru, esetleg annak tépett hatású verziója. Ha egyébként is tépett, kócos vagy göndör hajunk van, azzal is csökkenteni tudjuk homlokunk magasságát, ha pár tincset arcunkba ejtünk. Esetleg kócos és tépett haj esetén spontán hatást kelthetünk, ha homlokunkat átlósan fedve átdobjuk hajunkat arcunk előtt. 

Egyenes haj esetén a halántékról induló választék is remek választás lehet, ami keresztben fut homlokunkon. Amennyiben a magas homlokunk mellé a nyakunk rövid, akkor a fenti frizurák rövid verziója segíthet keskenyíteni azt. 

Ha magas a homlokod, akkor természetesen mondani sem kell, hogy a lófarok, vagy a két oldalra való eltűzés rossz választás. 

A megfelelő frizura alkalmazása, ha ez nem is jelent tökéletes megoldást, de részben elfedi a problémát. Persze működhet, de ennek ellenére még mindig problémát és korlátokat ad a frizuránk a leghétköznapibb helyzetekben hiszen, szinte milliméter pontosan kell pózolnunk, ha csak egy előnyös fotót szeretnénk magunkról. A magasabb kameraállásból készült szelfit pedig jobb elfelejteni. Vagy ha például esküvőre vagyunk hivatalosak, amikor mindenki igyekszik megadni a módját, kellemetlen pillanatokat szülhet, ha mi csak a “hétfői” frizuránkkal tudunk megjelenni.

Stílusos megoldás az is, ha frizuránk kényszerű egyhangúságát kalappal, hajpánttal, kendővel dobjuk fel. 

Magas homlok vs. smink

Ha a megfelelő frizuraválasztásunkat egy jó smink is kiegészíti, már igen jó eredményt érhetünk el. A cél az, hogy a homlokunk magasságát vizuálisan csökkentsük, összehúzzuk. Ezt úgy érhetjük el, hogy oldalirányból és felülről is elkezdjük sötétíteni, árnyalni homlokunk. Első lépésként szemöldökívünk tetejéről a halántékunk irányába sötétítünk, ezt követően pedig felülről, a hajvonal irányából a szemöldökünk felé. Arcformától függ, de ha hajvonal és szemöldök távolság felső harmadát, vagy felét árnyaljuk, az jó eredményt adhat. 

Ha ez a smink kellően természetes és egy jó frizurát is találunk hozzá, akkor varázslatos eredményt érhetünk el. 

Ezek persze vizuális trükkök, melyek átmenetileg jó szolgálatot tehetnek. Viszont, ha éveken át ennyire lekorlátozzuk a frizura és smink lehetőségeinket, az rövid időn belül roppant egyhangúvá, szürkévé és kiszámíthatóvá teszi megjelenésünket. Ezért hosszabb távon sokkal jobban járunk, ha inkább a magas homlokunk problémáját oldjuk meg, minthogy azon fáradozunk, hogy hogyan rejtegessük azt mesteri szinten.

Erre ad modernebb, esztétikusabb és egyre népszerűbb megoldást a nők számára a hajbeültetés, orvosi hajsűrítés a kritikus részeken. 

női hajbeültetés

Női hajbeültetés

A női orvosi hajkezelések közül a vitaminos mezoterápia igen közkedvelt, de már a mikropigmentáció is rutineljárásnak tekinthető.  A hajbeültetés viszont ritkábban kerül szóba.

Igen, a hajbeültetésről sokan úgy gondolják, hogy csak a férfiak számára megvalósítható, ez azonban tévhit. Ennek hátterében az áll, hogy a férfiak természetes kopaszodására a hajbeültetés egy bevett rutineljárás, de ha a nők kezdenek kopaszodásba, ott általában szervi okok állnak a háttérben, ezért előbb azt kell kideríteni és megfékezni. 

Ez viszont csak a betegségekből eredő hajhullás esetén van így. Egy magas homlok, egyenetlen hajvonal, vagy ritkás halántéki sziget a nők esetében is kimagasló hatásfokkal orvosolható hajbeültetéssel.

De nem kell leborotválni a hajat a hajbeültetéshez?

A másik kifogás a női hajbeültetés kapcsán, hogy a hajbeültetéshez le kell borotválni a hajunkat. Amíg a férfiaknak ez nem okoz különösebb problémát, a nők számára természetesen elképzelhetetlen. Azonban a mai hajbeültető technológiákkal már nincs szükség a haj teljes leborotválására a hajbeültetéshez. 

A donorterületen ugyan szükséges a haj levágása, de ez általában nem okoz problémát, hiszen a tarkótájéki területről beszélünk, ahol csupán egy pár centiméteres sávot kell rövidre nyírni. 

(A donorterület az a terület, ahonnan a hajhagymákat tartalmazó graftokat kinyerjük és átültetjük a pótlandó, sűrítendő területre. Az így leborotvált donorterületre pedig ráfésülhető a haj, tehát nem látszik, hogy le lett borotválva, illetve a donorterületről csak annyi hajhagyma kerül eltávolításra, hogy a donorterületen hagyott hajszálak később is tökéletes fedést nyújtanak.)

Tehát nem is látszik a hajbeültetés nyoma?

Nem, de fejtsük ki. A műtétet követő napokban a donorterületre rá tudjuk fésülni a hajunkat és csak olyan sűrűségben távolítunk el graftolatat, hogy az később nem lesz látható. A kezelt területen, ahova beültetjük a kinyert hajhagymákat, a műtét utáni 3-5 nap során látható lesz a műtét nyoma. A bőrfelület pirosas lesz, enyhén duzzadt. Ilyenkor tanácsos otthon maradni pár napig, míg a műtét nyoma regenerálódik. 

Hosszabb távon pedig, mikor a hajhagymák már beépültek, egy természetes, megfelelő sűrűségű, azonos szögben növő, színében és állagában is azonos hajunk lesz a pótolt területen. A donorterületen sem látszik nyoma a hajbeültetésnek, hiszen a hajbeültetés során a donorterületről annyi hajszál kerül áthelyezésre, hogy ott vizuálisan azonos sűrűségű hajunk marad, mint a környező területen. Így a jövőben bátran választhatunk akár rövid frizurát, a donorterület is teljesen homogén hatást fog kelteni.

Milyen esetben segít a hajbeültetés a nőknek?

Magas homlok esetén a teljes hajvonalat lejjebb lehet hozni az ideális magasságba. Az egyenetlen, cakkos hajvonalat fel tudjuk tölteni hajjal, hogy szép, arányos, ívelt hajvonalunk legyenk. A halántéktáji, két oldalon lévő felkopást (Miki egeres haj) is könnyedén fel lehet sűríteni. Ezek mellett a sérülések miatti hegekben lévő hajhiányt, vagy a szoros copf miatti hajkopást is megfelelően és tartósan lehet pótolni a hajbeültetéssel. 

Mivel az átültetett haj a saját hajunk, ezért a hajbeültetés természetes hatást nyújt és természetesen életünk végéig szól.

Hogyan lehetne többet megtudni a hajbeültetésről?

Függetlenül attól, hogy már elhatároztad magad, vagy még csak fontolgatod a hajbeültetést, mindenképpen ajánljuk, hogy egy előzetes orvosi konzultáción vegyél részt. Itt közvetlenül egy hajbeültető orvos fogja megvizsgálni a hajjal feltöltendő területet. A konzultáció során lehet megállapítani, hogy mekkora mennyiségű haj átültetésére van szükség a tökéletes eredményhez, illetve a többi információt is ilyenkor kapod meg, hogy eldönthesd, élsz-e ezzel a lehetőséggel. 

Természetesen a hajbeültetés árát és akár a részletfizetési lehetőségeket is csak ennek tudatában lehet megállapítani, hiszen az döntően függ az átültetendő hajmennyiségtől. 

Ha elszántad magad, vagy csak szeretnéd megtudni, neked segíthet-e a hajbeültetés, bátran gyere el egy orvosi konzultációra budapesti központunkba, örömmel segítünk! 

2019 © Art N' Hair | Minden jog fenntartva.

Ne másold, köszi! :)