MŰTÉTI INFORMÁCIÓK - SZAKÁLLBEÜLTETÉS

Kedves Páciensünk!

Néhány fontos információt szeretnénk átadni a beavatkozással kapcsolatban.

A szakállbeültetést, illetve az ehhez szükséges hajhagymák kivételét FUE ART technikával végezzük, ami a jelenleg ismert legkíméletesebb módszer. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy eszközeinkkel mindig kövessük a legújabb technológiát, mert a hajhagymák megmaradása és minél természetesebb eredmény szempontjából ez is kulcsfontosságú.
A kivétel 0,8-0,9 mm átmérőjű kis körkést tartalmazó géppel történik, ez méret annyira elenyésző, hogy heget nem hagy.

A műtét helyi érzéstelenítésben történik. Időtartama függ a hajszálak erősségétől, állagától, és a kivett és átültetett hajhagymák (graftok) számától.

Art ‘N Hair Garancia: Több, mint 10 éves szakmai tudásunk és tapasztalatunk a garancia a hajbeültetésed sikerére. Pácienseink 98%-a az 1 éves kontrollon az eredményt a várakozásaihoz mérten kiválónak vagy megfelelőnek ítéli.

Az esetek 2%-ban előfordulhat az átlagostól eltérő biológiai reakció, tehát a páciens egyedi adottságai miatt a hajhagymák alacsonyabb százalékban épülnek be a fejbőrbe.

Ha orvosaink az 1 éves kontroll elteltével úgy ítélik meg, hogy a beültetett haj kevesebb, mint 90%-a maradt meg, pótoljuk a hiányzó mennyiséget, és ezért ilyen esetben kizárólag műtőhasználati díjat számolunk fel (az 1 napos hajbeültetés aktuális listaárának 25%-a).

A páciensnek saját érdekében KÖTELEZŐ a klinika által meghatározott időközönkénti kontroll vizsgálatokon való részvétel (személyesen vagy e-mailben). A kontrollok elmulasztása esetén klinikánk nem tudja elvégezni a megfelelő utánkövetést, s ezáltal a páciens kockáztatja a műtét eredményességét!

Ha a kötelezően előírt és meghatározott kontroll időszakokon való képküldésnek / személyes megjelenésnek a páciens nem tesz eleget, úgy mindennemű felelősségvállalás megszűnik az Art ‘N Hair hajklinika részéről.

Műtét előtt:

Amennyiben bármilyen szervi eltérésed, betegséged van, jelezd ezt a konzultáló orvosnak már az előzetes felmérés során, illetve legkésőbb a műtéti időpont lefoglalásakor, hogy annak megfelelően lehessen egy esetleges kivizsgálást elvégezni.

Tilos a beavatkozás előtt vérhígítót, Aspirin Protectet, nemszteroid gyulladáscsökkentőt szedni.

FIGYELEM! Szedett gyógyszereidről mindenképp tájékoztass minket!

Műtét előtti nap este otthon mosd meg a hajad.

Abban az esetben, ha hajadban sok az ősz hajszál (kb. 30-40% vagy több), kérjük sötétbarna vagy fekete hajszínező alkalmazását a műtét előtti napon a donor területen haj teljes hosszán, különösen ügyelve a haj tövére! Ezzel tudjuk biztosítani a szükséges mennyiségű hajszál kiszedését, mivel az ősz hajszálakat gyakorlatilag nem látni a fejbőrön.
A hajat a donor területen a beavatkozáshoz levágjuk, így nem kell aggódnod, hogy a színezés a beültetés után látszódni fog.

A helyszínen egyszer használatos műtéti ruhát fogunk adni, így csak arra kérjük figyelni, hogy ne olyan ruházatban érkezz, aminek szűk a nyaka, mert azt a beavatkozás után a beültetett szakáll kímélése érdekében nem lehet áthúzni a fejen. Javasolt gombos vagy cipzáras felső.

Könnyű reggelit érdemes fogyasztani, mielőtt elindulsz. Ebédet a klinikán fogunk majd rendelni étlapról, de ha van elképzelésed, mit ennél szívesen, biztosan megtaláljuk a kiszállító éttermek kínálatában.

A műtét reggelén a hajat a kivételi területen kb. 1-3 mm-re vágjuk. 

Pár szót arról, a műtét napján mire kell számítanod:

I. Előkészítés

  1. A megbeszélt időpontban várunk a klinikán
  2. A szükséges iratokat átbeszéljük (műtéti beleegyező nyilatkozat, egészségügyi kérdőív), aláírjuk
  3. Ebéd kiválasztása
  4. Vérnyomásmérés, hajnyírás, fotózás
  5. Ezután még egyszer átbeszéled a műtőorvosoddal a beültetési tervet (szakállvonal, sűrítendő terület stb.)
 

II. Műtét – Kivétel: délelőtt a graftok kinyerése hason fekve történik

  1. Érzéstelenítés
  2. Graftok kivétele
 

III. Ebédszünet: a szükséges mennyiségű graft kivétele után

 

IV. Műtét – Beültetés (félig ülő – fekvő helyzetben) 

  1. A beültetendő terület előrajzolása, fotózás
  2. Érzéstelenítés
  3. A befogadó helyek elkészítése
  4. Beültetés
  5. Tisztítás, fotózás
 

V. A műtét utáni időszak teendőinek megbeszélése

           Otthoni utógondozáshoz szükséges csomag – gyógyszerek, spricni, nyakpárna, egyebek átadása, szedésük, használatuk átbeszélése. 

           Kontroll vizsgálat időpontjának egyeztetése.

_____________

Mivel a műtét után közvetlenül az autóvezetés nem engedélyezett (a fájdalomcsillapítók hatása miatt), kérjük gondoskodj kísérőről, sofőrről, hívj hozzátartozót vagy válaszd a taxit inkább.

A gyógyszerek a következők lesznek:

antibiotikum megelőzésre (Augmentin/Dalacin)

fájdalomcsillapító – szükség esetén (Paracetamol/Nurofen)

oedema megelőzésére – szükség esetén (Medrol)

Műtét utáni gondozás

A műtét utáni otthoni kezelés a szakáll megmaradása szempontjából kulcsfontossságú! Ebben segítségedre leszünk, és küldünk emailt a fontos pontokról.

 • A regenerálódás gyors, nagyjából egy hét után visszatérhetsz a munkádhoz, de még 2-3 héten át tartózkodni kell a nehéz fizikai megterheléstől, sportoktól.
 • A beültetett területen az arcot a következő 3 napban kb. 2 óránként a műtét után kapott oldattal permetezni kell. Éjszaka nem szükséges ezért felkelni :-).
 • Nagyon fontos, hogy az arcot az első héten minél kevesebb mozgás érje. Ezért inkább pépes, minél folyékonyabb ételeket lehet csak enni, vagy szilárdat apró falatokra vágva.
 • Az alvásnál nagyon vigyázni kell, hogy a beültetett részt ne érje a párna, nehogy kisúrolja a még nem rögzült hajhagymákat. Célszerű háton fekve aludni és nyakpárnát használni mert az meggátolja a forgolódást. (Nyakpárnáról gondoskodunk, lesz a csomagban).
 • A 4. naptól hígított samponos vízzel habot képezve, ujjbeggyel óvatosan hozzáérve naponta 2 x 15 – 20 percig fontos áztatni. Ennek a célja az, hogy a beültetett részen a pörkök leázzanak (mivel dörzsölni, kapirgálni tilos) és maguktól leoldódjanak.
 • A gyógyulási folyamatok közben viszketést is fogsz tapasztalni, de sajnos tilos megvakarni a beültetett területet. A donor területet lehet kenni hámosodást elősegítő krémmel (Bepanthen, Neogranormon, Sudocrem).
A műtétet követő 3 hétben fontos még:

 • Kerülni a bő izzadást
 • Sportot, megerőltető fizikai munkát kerülni 
 • Napégést kerülni
 • Füst, gőz, por ne érje az arcot
 • A beültetett területhez lehetőleg semmi ne érjen

3-4 hét elteltével mindent úgy csinálhatsz, mint a beavatkozás előtt. Az új szakáll ugyanúgy kezelhető, mint eredeti helyén, tehát vágható, formázható stb.

 

Ha kérdésed van:

telefon/whatsapp: + 36 / 20 555 4545 

e-mail: kapcsolat@artnhair.hu

messenger: /artnhairklinika

Ne másold, köszi! :)

Nyári szünet

A klinika nyári szünet miatt július 15. és 28. között zárva tart. Hajfelmérő konzultációra vagy hajkezelésekre online időpontfoglalónk segítségével tudsz bejelentkezni. Egyéb kérdés esetén írj emailt a kapcsolat@artnhair.hu-ra, a július 29-ei héten mindenképp válaszolunk Neked.